Skulderbandage | Rehaboteket

Skulderbandage

Skulderleddet er vores mest bevægelige led med et imponerende bevægelsesomfang, og netop derfor er skulderskade en almindelig skade både i den professionelle verden og ved idræt og træning. Almindelige skader som ofte rammer skulderen, er at den kommer ud af led eller bliver overbelastet i visse arbejdsmiljø eller ved fald og ulykker. Skulderbandager er tilgængelige i flere forskellige modeller med kompression og støtte til skuldrene. Ligesom taping giver stabile skulderbandager samme mulighed for at justere stabiliseringsegenskaberne individuelt over forskellige dele af skulderleddet. Med et komplet udvalg af skulderbeskyttelser og stabiliserende tilbehør vil du altid kunne finde en løsning på dine problemer hos os på Rehaboteket.
Unik Skulderbandage og Skulderbind i rigtig høj kvalitet, vi har altid et stort udvalg af forskellige typer og modeller. Vi har også stort udvalg af Skulderbandage for bl.a. Skulderluxation og Skuldersmerter
Bestiller du inden 16:00, så sender vi varen samme dag.

skulderbindskulderbind_srx

Skulderbind som stabiliserer skulderen fremstillet af SRX og kan bruges både på højre og venstre skulder.

 499 kr. 
SkulderbandageSkulderbandage

Skulderbandage til extra stabilisering og aflastning, tre bånd kan spændes individuelt for optimal funktion

 699 kr. 
SkulderbindSkulderbindSkulderbind

Cross er en tilpasningsdygtig skulderbind for stabilitet og kontrol af skulderen.

 999 kr. 
skulderbeskytterskulderbeskytter_acromed

Acromed er en ny type skulderbeskytter, som giver en ekstra støtte og kompression ved kroniske problemer, såsom slidgigt i skulderen (artrose), frossen skulder, problemer med indeklemning eller instabilitet.

 1.299 kr. 

SILVER er en effektiv, blød og velpolstret nøglebensbandage, som giver en ekstra stabilisering og immobilisering af et skadet nøgleben.

 389 kr. 
Armslynge omaxArmslynge omaxArmslynge

Armslynge Omax er specielt udviklet til at give optimal støtte og aflastning efter skade i skulderleddet, armen eller albuen. 

 299 kr. 

NovaCool er et unikt system med kølebehanding til skulderled ved fx frossen skulder, indeklemningssyndrom eller generel smerte. 

 999 kr. 
halskrave

Halskraven giver støtte og aflastning ved hold i nakken, stivhed og smerter i nakken

 139 kr. 
Halskrave Sort

Halskrave sort, blød model som støtter og aflaster nakken ved hold i nakken, stivhed og ondt i nakken.

 149 kr. 

Mere om skulderbind

Der findes flere forskellige modeller af skulderbind som har forskellige funktioner, og som bruges afhængigt af grundproblemet. Nedenfor finder du en forklaring på hovedforskellene mellem de forskellige skulderbandager.

Varmende skulderbind

Varmebehandling af skader og ledproblemer er en almindelig behandlingsmetode til at reducere smerter. En varmende skulderbind er lavet til lokalt at øge temperaturen over skulderleddet med den direkte effekt af øget blodcirkulation over skadeområdet. Varmen fokuseres ind i muskulaturen og modvirker risikoen for påvirkning fra kulde udefra. Som en del af en varmende skulderbandages smertelindrende funktion kombinerer mange skulderbind to funktioner: varme og kompression. Kompressionen omkring leddet giver ekstra støtte og let øgning i stabiliteten til skulderen hvilket ofte er en vigtig del af funktionen for en mere stabil og smertefri belastning. Varmebeskytterens funktion som varmende og komprimerende giver yderligere funktioner over leddet. Kompressionen modvirker effektivt hævelse i skulderleddet som er den mest almindelige årsag til ledstivhed. Hvis leddet får en hævelse, minimeres skulderens bevægelsesområde ofte på grund af stivhed i skulderen under bevægelse.

Stabile skulderbandager

En stabil skulderbinds funktion er altid at give så gode justeringsmuligheder som muligt for at skabe en stabiliserende struktur over skulderleddet. De mere udviklede skulderbandager har altid klæbemateriale på indersiden af skulderbandagen. Klæbematerialet er ofte produceret i silikone eller shark-skin som effektivt fæster sig mod huden. Dette er for at give de bedste forudsætninger for en stabil basekonstruktion over leddet. Skulderbinden dækker altid den centrale del af skulderen og overarmen i kombination med for- og bagskulder. Kombinationen af udformingen giver god effektivitet for at tilpasse og støtte de forskellige dele for optimal kompression og kontrol. Jo mere effektiv skulderbandagen er fæstet over leddet, desto større bliver effekten af stabiliseringsfunktionerne i bandagen. Stabile skulderbandager har altid tilpasningsbare, stive stropsystemer for effektivt at muliggøre en øget grad af stabilitet over leddet efter skader. Båndsystemerne er regulerede med velcrolåsestropper og sidder normalt over skuldrene foran og bagpå samt i midten over skulderleddet. Afhængigt af hvordan stropperne er strammet til, opnås forskellige grader af stabilitet og kontrol over skulderleddet.

Skulderbandage til skuldre ude af led, skulderdislokering

En skulderbandages funktion til skuldre som er ude af led (dislokering) er at forsøge at bidrage med så meget ydre støtte som skaden behøver. En delvis forstuvet skulder (subluksation) har normalt en bedre grundstabilitet i leddet end en skulder som er fuldstændig forstuvet (dislokering), selvom behovet ser forskelligt ud. De mere udviklede stabile skulderbandager til skuldre ude af led har altid forskellige stabiliserende funktioner for at kunne give tilstrækkelig støtte i forhold til behov. For maksimal skulderbeskyttelse er de anatomisk lavet til henholdsvis højre og venstre side. Grundstabiliteten kommer fra skulderbandagens basismaterialet. Materialet giver en høj grad af kompression over skulderleddet og overarmen i samme konstruktion. For at forbedre stabilitetsgraden har mange produkter klæbematerialer på indersiden af skulderbeskyttelsen. Materialene kan være f.eks. shark-skin eller silikone som øger produktets klæbeevne for at give større mulighed for at skulderstabiliseringsbåndet skal fungere. Skulderbandagen dækker altid den centrale del af skulderen og overarmen i kombination med for- og bagskulder. Kombinationen af konstruktionen, klæbrigheden og skulderbandagens materiale giver god effektivitet for god grundstabilitet, kompressoon og kontrol. Skulderbandagen til dislokering har altid justerbare stropsystemer som hjælper med at justere støttegraden og stabiliteten over leddet. Båndsystemerne er regulerede med velcrolåsestropper og sidder normaltvis over skuldrene foran og bagpå samt i midten over skulderleddet. Afhængigt af hvordan stropperne er strammet til, opnås forskellige grader af stabilitet og kontrol over skulderleddet. Skulderbandagen ErixTwo er den eneste skulderbandage på markedet som tilbyder en systemløsning. Skuldersystemet muliggør opgradering af støttegraden og kan ved hjælp af forskelligt tilbehør ændre og forstærke produktets funktion. Et skulderled plejer normalt at være mere ustabilt når albuen hæves over skulderleddet, noget som er et stort problem for dislokaliserede, ustabile skuldre. Brugen af bevægelsesbegrænsende båndsystemer giver god støtte og hjælper med at sikre at skulderbandagen bidrager til at modvirke ustabile stillinger for skulderleddet i hverdagen, på arbejde og under træning og motion.

Rehaboteket – Vi hjælper dig med at finde det rigtige produkt!

Hos Rehaboteket er vi klar over at det kan være svært at finde det rigtige produkt til din specifikke skade, og derfor har vi lavet flere forskellige måder til at kunne hjælpe dig på. Rehaboteket tilbyder altid produktrådgivning, og vi har altid en bemandet kundeservice via telefon for at kunne hjælpe dig bedst muligt med spørgsmål eller bekymringer angående produkt eller produktvalg. Vores sortiment er nøje udvalgt og inkluderer i dag Nordens mest komplette sortiment af produkter til hele kroppen. Vi har altid flere alternative skulderbind som giver dig flere alternativer til dine problemer. Fordi vi kun arbejder med e-handel, er hurtig levering en ekstremt vigtig del af vores virksomhed. Alle bestillinger som kommer ind før kl.16, bliver altid sendt samme dag. Vores indsats for hurtig levering er kun for vores kunders skyld så du ikke skal vente længe på dine varer. At få varen hurtigt leveret hjem giver dig mulighed for at vurdere produktet i fred og ro i et hjemligt miljø uden stress.
Det vigtigste for dig som kunde er muligheden for at prøve produktet før du bestemmer dig.
Vi tilbyder altid 45 dages åbent køb så du har tid til at vurdere produktet. Det eneste krav til retur er at produktet er i samme stand, som da du modtog det, så prøv det gerne, men vær forsigtig med produktet så det kan returneres eller byttes, hvis du ønsker det.
Vil du have hjælp med at finde den rette skulderbind til dig og dine problemer?
Tøv ikke med at ringe til Rehabotekets bemandede kundeservice på 8988 8098 på hverdage mellem 9-16. På øvrige tidspunkter svarer vi på e-mail som du sender til kundservice@rehaboteket.dk