Smerter i hælen

Hælpuden under hælbenet er en vigtig del af fodens normale støddæmpning. Det almindelige skridt indebærer også kraftige hæl nedsætninger og kan indebære store belastninger specielt for hælen. Den kraftige belastning kan medføre overbelastning af hælen, hvilket kan medføre, at hælpuden under hælen hen ad vejen bliver udtrådt. Hælpudens normale funktion bygger højden under hælbenet og bidrager til en effektiv støddæmpning af hæl isætninger under aktivitet. Ved overbelastning eller udtrædning påvirkes hælpuden og kan blive trådt ud, hvilket medfører, at hælpuden bygger på bredden under hælbenet i stedet for på højden. Hælpuden, der således er trampet ud, påvirker funktionen og kan indebære, at støddæmpningen af hælpuden mindskes i effektivitet. Fornemmelsen af, at man går lige på hælbenet, kan opstå, og hælen bliver ofte ”kantet” og ”rå” som et resultat af den unormale belastning. I visse tilfælde begynder der endog at opstå hælsprækker rundt omkring hælen, og dette sker som den direkte effekt af den forandrede belastning. Hælsmerten intensiveres ofte under aktivitet, og hælen er øm ved lokalt tryk på den. En udtrådt hælpude ses almindeligvis ved eksplosive idrætter som friidræt, håndbold og fodbold, da belastningen på hælen ved spring, landing og tempoøgninger er stor og ofte en udløsende faktor til problemet. Yderligere en faktor, som påvirker, er skovalget. Mange vælger sportssko med specifikke funktioner som, måske lav vægt, pigsko, der passer til den specielle idræt, men det er sjældent, at disse sko rent anatomisk er den optimale sko for et intensivt træningspas. En stabiliserende hælpude bidrager med en effektiv støddæmpning til hælbenet og betyder ofte en direkte smertelindring av den udtrådte hælpude. Hælkappen støtter også selve hælpuden under hælbenet og modvirker, at hælpuden bygger på bredden.

Vores bedst sælgende produkt

Topseller
Hælcup TaluFIT

Ekstra støddæmpende og stabiliserende hælcup til generelle hælsmerter, severs sygdom, hælspore, plantar fasciitis og udtrådt hælpude.

199 kr

This text has been reviewed by:

My name is Maja Nilsson and I am a certified physiotherapist by the National Board of Health and Welfare. I took my physiotherapist degree, specializing in behavioral medicine, at Mälardalen University. I am further educated with in OMT level 2, CSPT (certified Sports Physiotherapist), sports medicine, dry-needling & barbell rehabilitation. I run a sports injury clinic and work with sports teams.