Ankelstøtte, Ankelbind, Ankelbandage, og Ankelskinne | Rehaboteket

Ankelstøtte

Ankelstøtte, Ankelbind, Fodledssupport og Fodledsortos. En ankelskade forårsager ofte tilbagevendende problemer i anklen med øget ustabilitet, usikkerhed og i nogen tilfælde problemer med at dyrke idæt eller andre aktiviteter på samme måde som før skaden opstod. Problemerne kan ofte være omfattende og langvarige med behov for ekstra støtte og kontrol omkring anklen. En ankelstøtte reducerer risikoen for tilbagevendende forstuvninger og giver den sikkerhed du har brug for under normal belastning efter en skade. Med markedets bredeste sortiment har vi altid flere løsninger til forskellige situationer – på arbejde, til hverdag eller ved idræt og træning.

ankelstotte_malleoliteankelstotte_til_hverdagsbrugankelstotteankelstotte

MalleoLITE er en fleksibel ankelstøtte, der kombinerer kompression og justerbar støtte for øget stabilitet og minimal hævelse

 299 kr. 
Ankelbind Ankelstøtteankelbind_ankelstotteankelbind_ankelboa_ankelbind
Ankelstøtte med unike lukningssystem BOA gir enkelt og smidigt tilpasning og optimal stabilisering af fodleddet
 499 kr. 
Ankelbindankelbind_ledbandskaderankelbind_ustabilitet_i_anklenankelbind_aflex

Ankelbeskyttelse A Flex kombinerer optimal stabilitet med overlegen fleksibilitet til en ustabil, skadet ankel. Konstruktionen bidrager til ekstra stabilitet ved både indre og ydre ankelskader under sport og træning

 799 kr. 
ankelstotte_ekstra_bandankelstotte_til_hverdagsbrug

Ankelstøtte med ekstra stabilitet til ustabil ankel. Ankelstøtten kombinerer kompression med støtte i dette smidige produkt

 229 kr. 
ankelbindankelbandage_ankelbindankelbind_ankelsupport
Ankelbind 8 band. God hverdagsstabilisering for en forvredet fod
 179 kr. 
ankelstøtteankelstotte_forvredet_ankelankelstotte_srx.jpg
Ankelstøtte SRX – stabilitet til forvredne fødder. Ankelstøttens lave profil passer i alle sko og til alle idrætstyper
 399 kr. 
ankelbindankelbindankelbeskyttelse.jpgankelbind

Armis er en ekstremt fleksibel ankelbind med en unik konstruktion til ekstra støtte og kontrol af en forstuvet fod.

 499 kr. 
ankelstøtteStabil Ankelstøtte
Ankelstøtten Wraptor smidighed og optimal stabilitet til en forstuvet ankel
 479 kr. 
ankelbeskytter_maleogripankelbeskytter

Ekstra stabilitet i kombination med en ekstrem fleksibilitet. MaleoGrip til indre og ydre ankelskader passer til al idræt og aktiviteter.

 569 kr. 
Fodledssupport fodledssupport_ved_haevelserfodledssupport_kompression
En kompressionsgivende fodledssupport med silikone pelotter til stabilisering af et ustabilt fodled.
 449 kr. 
Fodledsortose
Fodledsortose med aflastende silikonepelotter og et ekstra stabiliserende bånd, som giver yderligere stabilitet i fodleddet
 499 kr. 
ankelbandage

Dynamics Ultra er en ekstrem tynd og kompressionsgivende fodledsstøtte, der giver effektiv lindring af hævede og ømme led.

 499 kr. 
achillesbeskyttelsenachillesbeskyttelsen_achillessenebetaendelse

Achillesbeskyttelsen Achillex kombinerer kompression og aflastning af achillessenen ved achillessenebetændelse.

 629 kr. 
Active Ankleankelbind_active_ankle
Active Ankle – stabilt ankelbind for stabilisering af en forstuvet fod. Egnet til alle idræts former og aktiviteter.
 599 kr. 
ankelbind_active_ankleankelbind_active_ankleankelbind

Active Ankle T2 – stabilt ankelbind for stabilisering af en forstuvet fod. Egnet til alle idræts former og aktiviteter.

 679 kr. 
ankelortoseankelortose ustabil fodled
Ankelortose Air, extra effektiv stabilitet og kompression for et akut eller kroniskt ustabil fodled. Oppustelige luftpuder giver optimal kompression og komfort
 349 kr. 
Fodledsortose fodledsortose_fodledfodledsortose_artrosefodledsortose_fodled_artrose

Ankelortose PushO er en ekstra stabil og letanvendelig ankelortose ved behov for ekstra støtte og stabilitet i tilfælde af kronisk nedsat stabilitet i anklen og til lindring af slidgigt i anklen.

 899 kr. 
strømpe_mod_haelsporestrømpe_mod_haelsporestrømpe_plantar_fasciitis
Unik strømpe til ømme fødder. Strømpen mod hælspore har otte forskellige kompressionszoner for kompression af foden, hælen og vristen.
 299 kr. 
natskinne behandling af plantar fasciitnatskinne haelspore

Unik natskinne til plantar fasciit, en smertefuld betændelse i foden

 799 kr. 
ankelstotte_malleofit

Ankelstøtte MalleoFIT er en kompressionsgivende ankelstøtte, som bruges ved smerter i ankel, mellemfod, fodryg eller ved hævelse i akillessene.

 339 kr. 
Lægmuskelsupportlaegmuskelbind_srx
Lægmuskelsupport til benhindebetændelse og muskelsmerter i underbenet. Anatomisk design og optimal funktion
 289 kr. 
novacool fodled

NovaCool er et innovativt kølesystem til foden, fodleddet og anklerne. 

 799 kr. 

Mere om ankelbind

For at finde den rigtige beskyttelse til en skadet, ustabil ankel har du brug for et udvalg af forskellige produkter med forskellige funktioner. Behovet for støtte og stabilitet ændres afhængig af intensitet, aktivitet og for eksempel underlag. Der findes flere forskellige typer støtte lavet med forskellige konstruktioner, materialer og stabilitetsprofiler for bedst at kunne opfylde kravene til stabilitet, komfort og funktion i forhold til brugsområde, skovalg og underlag.
For bedre at forstå hvilke forskellige modeller som er tilgængelige, hvornår de skal bruges, og hvornår de fungerer bedst, giver vi en oversigt over vores forskellige kategorier af støtte. Vi har et komplet og omfattende sortiment af nøje udvalgte ankelstøtter med varierende stabilitetsprofil for at du altid skal kunne finde en beskyttelse, som fungerer optimalt. Ankelstøtterne og beskyttelserne dækker alle situationer i forbindelse med skader, hvad end det er en akutskade, behov for ekstra støtte på arbejdet i trange sko eller på floorballbanen med behov for ekstra stabilitet og kontrol.

Ankelbind til akut skade

Ankelskader er en af de mest almindelige skader i idræt, men de forekommer også til hverdag ved fald eller ulykker som ofte er forårsaget af ujævnt underlag, dårlige sko, forkert nedtræden eller arbejde i krævende miljøer. Skaderne opstår ofte på ydersiden af anklen og indebærer ofte skade på anklens stabiliserende ledbånd. Skaden opstår når anklen tvinges udenfor det normale bevægelsesområdet, noget som direkte skader stabiliserende strukturer og ledbåndene omkring anklen.
Den mest almindelige skade involverer forstrækning af det ydre ledbånd på ydersiden af anklen. Ved kraftig belastning eller eksternt tryk mod anklen kan anklens ledbånd ofte få permanent nedsat stabilitet. Ved en omfattende ledbåndsskade i anklen svulmer anklen kraftigt op med blå mærker og intens smerte. Akut behandling er kritisk og bør omfatte hævet position, kompression og afkøling for at forhindre hævelse mest muligt og reducere akut blødning.
NovaCool kølebehandling er et helt unikt produkt til akut behandling af skader, og det giver på en enkel måde øjeblikkelig kompression og kølebehandling af ankelskader, helt i tråd med PRICE-modellen. NovaCool bruges ofte af sportsklubber som en brugervenlig og ekstremt effektiv løsning til akut behandling af skader. Der findes flere forskellige rigidortoser – ankelstøtten AIR, Recover og Malleostrong. Alle rigidortoser giver optimal stabilitet og kompression omkring anklen og bruges den første tid efter en skade. Ankelstøtterne er designet for bedst muligt at stabilisere anklen og samtidig effektivt modvirke hævelse i leddet. Både NovaCool og vores kraftige ankelstøtter er ankelprodukter som effektivt bidrager til behandlingen af akutte skader. De er begge nemme at bruge og ekstremt effektive i smertelinding, reducering af hævelse og øgning af stabilitet i anklen den første tid efter en skade.

Ankelbind til dagligt brug

En ankelbind som skal bruges hver dag, stiller ekstra høje krav til smidighed, åndeaktivitet og enkel påføring i forhold til god støtte og stabilitet.
Generelt er en ankelbind til hverdagsbrug ofte en mere enkel model med lettere støtte til anklen for optimalt at kombinere kompression omkring anklen med støttens stabiliserende egenskaber.
Kompressionen modvirker hævelse i anklen og materialerne giver lettere stabilitet og kontrol.
En vigtig del af en ankelbind for hverdagsbrug er tykkelsen på støtten. Jo tykkere materialet er, jo varmere og desto sværere er det at få plads til støtten i trange sko. En elastisk ankelbind har altid en tyndere profil som gør det muligt at bruge den over længre perioder i almindelige sko uden at forstyrre ens normale bevægelsesmønster, skovalg og oplevelse. Ankelstøtter til hverdagsbrug giver ofte mulighed for at justere støtten over anklen og sikre kompression og støtte omkring anklen. De har ofte elastisk omslag som fylder meget mindre i skoene. Ved omfattende ustabilitet i anklen eller i et arbejdsmiljø som inkluderer ujævne underlag med kraftig belastning på anklen, kan det hænde at du har behov for mere stabil beskyttelse. Dette indebærer produkter lavet af stive materialer med en betydelig mere effektiv stabilisering af anklen. Hvis dit arbejdsmiljø foregår på et ujævnt underlag, er arbejdsskoene generelt tilpasset underlaget. Dette betyder at en mere stabil ankelstøtte, som normalt fylder lidt mere i skoene, fungerer optimalt i arbejdssko med snøring.

Ankelstøtter til sport, træning og krævende situationer

Vores sortiment af ankelstøtter til krævende idræt og træning er anerkendt som det bredeste sortiment på markedet i dag. Som bevis på at vores produkter holder det højeste niveau med tanke på stabilitet og funktion, har vi på Rehaboteket indledt et samarbejde med det svenske håndboldforbund på dame- og herresiden. Den øverste elite i svensk håndbold kræver det bedste, og de vælger Rehaboteket som leverandør. Ankelskader i idræt kan ofte komme mærkes lang tid efter selve skaden. Normalt har man størst problemer ved øget belastning, intensitet eller gentagne start/stop- og sidebevægelser som er et normalt bevægelsesmønster indenfor idræt og træning. Nogle sportsgrene som udøves på ujævnt underlag, for eksempel orientering, stiller endnu højere krav til ankelstøttens stabiliseringsegenskaber for at kunne belaste anklen normalt uden øget risiko eller bekymring for flere skader. En ankelbind til ekstra stabilitet og funktion har altid flere forsikrende egenskaber som tilsammen skaber ankelstøttens totale stabilitetsprofil. De kombinerede stabiliserende egenskaber til en støtte handler ofte om flere forskellige funktioner som tilsammen giver den generelle stabilitetsprofil. De prioriterede egenskaber som vi på Rehaboteket altid tager hensyn til, når vi vælger ankelstøtter til vores standardsortiment, er altid de samme og handler om ankelstøttens anatomiske pasform, materialevalg, fikseringsform, skinnekonstrution og stabiliserende stropsystem. Alle disse funktioner giver tilsammen en generel stabilitetsprofil af ankelleddet for at kunne stabilisere en ustabil ankel på bedst mulig måde, selv under de hårdeste forhold indenfor idræt og træning. For mange brugere er taping stadig et alternativ for ekstra stabilitet og kontrol af en ustabil ankel. Taping er ikke nær så fleksibel som en ankelstøtte, og vi giver vores syn på forskellen mellem ankelstøtte og tape til en ustabil, skadet ankel nedenfor

Ankelstøtte sammenlignet med taping af anklen. Hvad er bedst?

Udviklingen af ankelstøtte til ledbåndskader i anklen har resulteret i ekstremt effektive produkter med unikke funktioner for ekstra støtte og kontrol. På trods af denne udvikling er optaping af anklen stadig en almindelig metode til at få ekstra stabilitet og kontrol af anklen, både til hverdag og indenfor idræt og træning. Mange undrer sig over hvad der er bedst for ekstra støtte til en ustabil ankel, ankelstøtte eller tape?
For bedst at kunne svare på spørgsmålet om hvad der er bedst, er det nødvendigt at forstå de to forskellige løsninger lidt bedre. Det er flere forskellige parametere som spiller ind, og nedenfor gennemgår vi nogle af forskellene mellem tape og ankelstøtte ved en ustabil ankelskade.
Stabilitet
Taping af en anklen ved reduceret stabilitet er en relativt kompleks procedure som kræver oplæring og kundskab, før du prøver det. Fejltaping fører til direkte forringet stabilitet og i nogle tilfælde fuldstændig ændret stabilitetsprofil i forhold til skaden og den ønskede effekt. Kvaliteten på tapen spiller også ind på hvor meget stabilitet den kan give. Hvis man taper direkte på huden, øges risikoen i takt med at man sveder under træningen. Hvis tapen gradvis løsnes, vil tapen ikke være i stand til at give den samme stabilitet efter 30 minutters aktivitet - noget som langsomt vil føre til dårligere støtte med mindre stabilitet. Tapens svækkede funktion og klæbeevne fører til dobbelt forværring da man ofte oplever mere og mere ustabilitet i anklen, da man bliver mere træt i musklerne. Jo længere træningen varer, jo mere træt bliver man muskulært, og jo mere støtte har man brug for.
Den rigtige ankelstøtte med de rette funktioner sikrer stabilitet over tid. Ankelstøtten kan også nemt justeres under aktiviteten for at øge støttegraden i takt med at man bliver træt i anklen. Dette er helt umuligt med tape da man må tape anklen på ny.
Omkostninger
En taperulle af normal kvalitet koster ca. 99 kr og er som regel tilstrækkelig til cirka 3–4 optapninger af en ledbåndsskadet ankel. Ved en træningsfrekvens på 3 gange om ugen bruges der ofte en taperulle per uge – nogle gange mere, og nogle gange mindre. Omkostninger for tape til ankelleddet kan cirka udgøre 200–300 kr per måned, helt afhængig af valg af tape og omfanget af tapelængden. Uanset hvad vil prisen for tape i løbet af en sæson eller et år være betydeligt mere end 200–300 kr. Den rigtige ankelstøtte med den rette funktion og kvalitet kan uden problemer bruges en hel sæson med en pris på omkring 500 kr. En ankelstøtte er ekstremt kosteffektiv, med bedre sikkerhed og forenklet tilpasning i én og samme løsning til en skadet, ustabil ankel.
Andre aspekter ved tape sammenlignet med ankelstøtter. Risikoen for hudskader i forbindelse med tape øges jo længere du bruger tapen. Da en ledbåndskade i anklen ofte indebærer varig nedsat stabilitet, er det ofte nødvendigt at bruge en form for ekstra støtte i en længere periode efter en ankelskade. Den rigtige ankelstøtte er altid lavet af polstret materiale som bruges over en beskyttende strømpe, med minimal risiko for irritationssår og en ikke-eksisterende risiko for hudskader. Forskellen på tape og ankelstøtte når det gælder hudskader, er enorm. Tapen skader huden før eller siden mens en ankelstøtte ikke påvirker huden overhovedet.

Rehaboteket – Vi hjælper dig med at finde det rigtige produkt!

Hos Rehaboteket er vi klar over at det kan være svært at finde det rigtige produkt til din specifikke skade, og derfor har vi lavet flere forskellige måder til at kunne hjælpe dig på. Rehaboteket tilbyder altid produktrådgivning, og vi har altid en bemandet kundeservice via telefon 8988 8098 for at kunne hjælpe dig bedst muligt med spørgsmål eller bekymringer angående produkt eller produktvalg. Vores sortiment er nøje udvalgt og inkluderer i dag Nordens mest komplette sortiment af produkter til hele kroppen. Vi har altid flere alternative ankelbind som giver dig flere alternativer til dine problemer. Fordi vi kun arbejder med e-handel, er hurtig levering en ekstremt vigtig del af vores virksomhed. Alle bestillinger som kommer ind før kl.16, bliver altid sendt samme dag. Vores indsats for hurtig levering er kun for vores kunders skyld så du ikke skal vente længe på dine varer. At få varen hurtigt leveret hjem giver dig mulighed for at vurdere produktet i fred og ro i et hjemligt miljø uden stress.
Det vigtigste for dig som kunde er muligheden for at prøve produktet før du bestemmer dig.
Vi tilbyder altid 45 dages åbent køb så du har tid til at vurdere produktet. Det eneste krav til retur er at produktet er i samme stand, som da du modtog det, så prøv det gerne, men vær forsigtig med produktet så det kan returneres eller byttes, hvis du ønsker det.
Vil du have hjælp med at finde den rette ankelbind til dig og dine problemer?
Tøv ikke med at ringe til Rehabotekets bemandede kundeservice på 8988 8098 på hverdage mellem 9-16. På øvrige tidspunkter svarer vi på e-mail som du sender til kundservice@rehaboteket.dk