Iskias Smerter | Rehaboteket

Iskias Smerter

Kombinationssmerter i både lænd og strålende smerter ned i benet kaldes iskias. Iskias er ingen diagnose udover et symptom på et almindeligt forekommende smerteproblem i lænden. Iskiasnerven er kroppens største og længste nerve med alle dens forgreninger og udgår fra lænden og løber ned i benet. Iskias smerter er almindelige ved diskpåvirkninger, diskbrud, da den skadede disk trykker bagud mod iskias nerven og forårsager tryk på nerven. Trykket på iskiasnerven gør, at nerven kommer i klemme og er årsag til en smerte, der stråler fra lænden ned i benet, til tider hele vejen ned til foden. Smerten kan intensiveres eksempelvis ved en kraftig hoste, anstrengelse eller belastning. Iskias forårsager ofte nedsat kraft i benet, nedsatte reflekser og selv følelsesløshed. Hvis problemets årsag er tryk på nerven uden diskpåvirkning, benævnes tilstanden ofte ”falsk iskias”. Falsk iskias indebærer ofte, at iskiasnerven påvirkes, men ikke udover en beskadiget disk og udover andre årsager til tryk på nerven, er årsagen tit eksempelvis en stram hoftemuskel. Ved iskiastilfælde fungerer en stabiliserende rygbandage som direkte smertelindrende. Mange med iskiasproblemer får ofte smerter i de kolde årstider, en varmende stabiliserende rygbandage er tit værdsat ved iskias tilfælde.

Vores bedst sælgende produkt

rygbandage
Rygbandage
Rygbandage ved rygsmerter

Rygbandage Stabil - Dorsum X

Rygbandage Stabil for effektiv hjælp ved ondt i ryggen. Rygbandaget aflaster og stabiliserer ryggen effektivt. F.eks. ved lumbago
799 kr.
Læs mere

Fungerede perfekt!

Jeg har bestilt et specielt knæbind på siden her. Varen blev afsendt stort set med det samme og ankom til min postkasse efter ganske få dage. Beløbet blev først trukket efter, at jeg havde modtaget varen, så jeg følte mig meget tryg ved hele processen. Knæbindet var af høj kvalitet, og størrelsesangivelserne på siden passer. Gratis fragt - både tur og retur. Jeg har lige bestilt pronation-fodindlæg fra siden og glæder mig til at modtage dem.