Korsbåndsskade | Rehaboteket

Korsbåndsskade

Korsbåndet i knæleddet skaber den passive stabilitet af knæleddet i bevægelsen frem- og bagud og bidrager også til sidestabilisering af knæleddet. Korsbåndsskader er en relativ vanligt forekommende skade indenfor kontaktidrætsgrene og hører til de mest alvorlige skader, som opstår i knæledet. Forreste og bagerste korsbånd bidrager til knæleddets stabilitet såvel frem- og bagud og modvirker, at man overstrækker eller overbøjer knæleddet. Skaderne opstår ofte, når knæleddet roterer hvor foden er fikseret i underlaget og opstår ofte i kontakt idrætsgrene som fodbold, håndbold og skiløb. Under og efter rehabiliteringen og i forebyggende øjemed giver en stabiliserende knæortose støtte og ekstra sikkerhed. En korsbåndsskade kræver specifikke knæortoser specielt udviklet for korsbåndsskader med kombineret støtte og kontrol både i sideleddet, men mest og alt fremad- og bagud. 

Forreste del af korsbåndets nedsatte funktion omkring at stabilisere knæleddet bagud og kontrollere forstrækning i knæleddet kræver et knæbind, som kan kontrollere hyperekstension i ledet den såkaldte forstrækning. Alle vores knæortoser fremstillet for forreste korsbåndsskader har Hyper Ex funktion, som effektivt kontrollerer og modvirker forstrækning i knæleddet. Rehaboteket tilbyder markedets bredeste sortiment af knæortose til korsbåndskader.

 

Vores bedst sælgende produkt

Knæbind korsbåndsskade
Knæbind korsbånd
Knæbind korsbåndsskade

Knæbind korsbåndsskade ACL - Genum Liga X

Knæbind korsbåndsskade ACL med dobbeltleddede skinner for extra stabilisering ved forreste korsbåndsskader og sideligamentskadet.
1 499 kr.
Læs mere

Fungerede perfekt!

Jeg har bestilt et specielt knæbind på siden her. Varen blev afsendt stort set med det samme og ankom til min postkasse efter ganske få dage. Beløbet blev først trukket efter, at jeg havde modtaget varen, så jeg følte mig meget tryg ved hele processen. Knæbindet var af høj kvalitet, og størrelsesangivelserne på siden passer. Gratis fragt - både tur og retur. Jeg har lige bestilt pronation-fodindlæg fra siden og glæder mig til at modtage dem.