Korsbåndsskade | Rehaboteket

Korsbåndsskade

Korsbåndet i knæleddet skaber den passive stabilitet af knæleddet i bevægelsen frem- og bagud og bidrager også til sidestabilisering af knæleddet. Korsbåndsskader er en relativ vanligt forekommende skade indenfor kontaktidrætsgrene og hører til de mest alvorlige skader, som opstår i knæledet. Forreste og bagerste korsbånd bidrager til knæleddets stabilitet såvel frem- og bagud og modvirker, at man overstrækker eller overbøjer knæleddet. Skaderne opstår ofte, når knæleddet roterer hvor foden er fikseret i underlaget og opstår ofte i kontakt idrætsgrene som fodbold, håndbold og skiløb. Under og efter rehabiliteringen og i forebyggende øjemed giver en stabiliserende knæortose støtte og ekstra sikkerhed. En korsbåndsskade kræver specifikke knæortoser specielt udviklet for korsbåndsskader med kombineret støtte og kontrol både i sideleddet, men mest og alt fremad- og bagud. 

Forreste del af korsbåndets nedsatte funktion omkring at stabilisere knæleddet bagud og kontrollere forstrækning i knæleddet kræver et knæbind, som kan kontrollere hyperekstension i ledet den såkaldte forstrækning. Alle vores knæortoser fremstillet for forreste korsbåndsskader har Hyper Ex funktion, som effektivt kontrollerer og modvirker forstrækning i knæleddet. Rehaboteket tilbyder markedets bredeste sortiment af knæortose til korsbåndskader.

 

Vores bedst sælgende produkt

Knæbind korsbåndsskade
Knæbind korsbånd
Knæbind korsbåndsskade

Knæbind korsbåndsskade ACL - Genum Liga X

Knæbind korsbåndsskade ACL med dobbeltleddede skinner for extra stabilisering ved forreste korsbåndsskader og sideligamentskadet.
 1.499 kr. 
Læs mere