Ledbåndsskader i fodleddet | Rehaboteket

Ledbåndsskader i fodleddet

Forvredne fodled med ledbåndsskader hører til de mest almindelige idrætsskader, men er et problem, som påvirker fodens stabilitet, uanset idræt eller dagligdag.
Skaden opstår, når man træder forkert med en stor del af kropsvægten på den skadede fod, som så vrides udenfor det normale bevægelsesområde og belaster ledbåndet i fodleddet.

Fodledsskaden rammer næsten altid de ydre ledbånd i foden. På ydersiden af foden sidder hovedsageligt tre ledbånd, som sammen bidrager til grundstabiliteten i foden. Ved visse skader påvirkes flere ledbånd samtidigt med en ofte kraftigt nedsat stabilitet i foden, som en direkte følge.

Et skadet ledbånd opdeles i tre forskellige grader af skader:
1) Den mest forekommende grad, hvor der er en let forstrækning af ledbåndet og relativ lidt hævelse i fodleddet efter skaden.
2) Skaden medvirker at ledbåndet skades og går delvis af. Foden hæver direkte ved skaden og området, hvor skaden er, misfarves efter nogle dage.
3) Ledbåndet rives i stykker og går af. Foden bliver således vældig ustabil efter skaden, og yderligere behandling kan være nødvendig, for at komme sig fuldt ud efter en grad 3 skade.

Hvis stabiliteten i fodleddet bliver nedsat efter skaden, findes der effektive fodledsbandager som helt specifikt stabiliserer fodleddet for at genoprette grundstabiliteten i fodleddet. Fodledsbandagen er specielt konstrueret, for effektivt at modvirke, at fodleddet kommer ud i skadelig yderstilling, og er altid fremstillet af et stift materiale med ekstra forstærkninger for optimalt stabilitet.

Vores bedst sælgende produkt

ankelstøtte
Stabil Ankelstøtte

Ankelstøtte Wraptor stabilitet for et skadet ledbånd

Markedets mest stabile og mest innovative ankelstøtte, modvirker effektivt forvridninger/forstuvninger i krævende situationer
539 kr.
Læs mere

Fungerede perfekt!

Jeg har bestilt et specielt knæbind på siden her. Varen blev afsendt stort set med det samme og ankom til min postkasse efter ganske få dage. Beløbet blev først trukket efter, at jeg havde modtaget varen, så jeg følte mig meget tryg ved hele processen. Knæbindet var af høj kvalitet, og størrelsesangivelserne på siden passer. Gratis fragt - både tur og retur. Jeg har lige bestilt pronation-fodindlæg fra siden og glæder mig til at modtage dem.