Løberknæ | Rehaboteket

Løberknæ

Løberknæ er en ofte set skade, som tit rammer løberen, som løbetræner meget og længe, og hvor smerter lokaliseres til knæleddets yderside. 
Årsagen til løberknæ beror tit på en irritation i det iliotibiale bånd, forårsaget af at senebåndet glider over ydersiden på lårbenets nedre del. 
Den lokale irritation på knæleddets yderside kan forværres til en betændelse, og smerten gør det ofte umuligt at fortsætte med at løbe. 
Med hvile mindskes smerten, men vender tit tilbage, når man aktiverer sig igen. 
Overpronation i foden er ofte en af de direkte årsager til løberknæ. Pronationen forårsager en bevægelse i knæleddet med øget risiko for et løberknæ til følge. 
En stabiliserende pronationssål modvirker effektivt pronationen i foden og fungerer behandlende og forebyggende ved løberknæ. 
En varmende kompressions knæbandage fungerer som smertelindrende ved aktivitet og øger blodgennemstrømningen i de problematiske områder. 
Knæbandagen bidrager endog til en yderligere opvarmning af muskler og sener og modvirker stramme muskler. 
Kombinationen af et korrigerende bandage og en aktiv opstramning kan være en stor hjælp ved løberknæ. 

Niklas, 24 år, Malmø fortæller: ”Mine problemer med løberknæ forsvandt efter at jeg begyndte at anvende pronationssåler. Jeg løber ikke en meter uden dem.”

Vores bedst sælgende produkt

Knæbind løberknæ
Knæbind løberknæ
Knæbind løberknæ

Knæbind løberknæ ITB

Knæbind løberknæ ITB er et helt unik knæbind for effektiv aflastning af løberknæ. Knæbindet aflaster uden at påvirke knæleddets bevægelse.

 399 kr. 
Læs mere