Meniskskade | Rehaboteket

Meniskskade

Menisken er en af knæleddets vigtigste støddæmpere mellem lår og underben. Menisken i knæleddet er to halvmåneformede bruskskiver – indre og ydre menisken – og er en del af knæleddets passive stabilitet ved aktivitet og bevægelse. Meniskskade opstår ofte i kombination med ledbåndsskader, specielt indre meniskskader. Dette pga. at den indre menisk er fastgjort i det indre ledbånd i knæleddet. Indre meniskskader er fem gange mere hyppigt end ydre meniskskader.
Skaden opstår ofte i kontaktidræt med vold mod knæleddets side. Isolerede meniskskader uden påvirkning på ledbåndet opstår tit af rotations bevægelser, vrid mod knæleddet. Meniskskader kan også opstå ved hyperekstension eller forstrækning af knæleddet. Indre eller ydre meniskskader mærkes ofte som smerter i højde med knæleddets indre eller ydre led.
Meniskskader medfører ofte låsninger af knæleddet, låsningen skyldes, at den dårlige menisk blokerer rørligheden i knæleddet. Ved meniskskader opleves ofte ustabilitet i leddet – en stabiliserende knæortose tilfører ekstern stabilitet og opleves ofte som direkte smertelindrende ved meniskskader.

Rolf, 52 år, har anvendt CoTex Basic Menisk de seneste ti måneder. ”CoTex Basic Menisk er det bedste knæortose jeg har anvendt for min meniskskade. De to puder i bandagen giver mig

Vores bedst sælgende produkt

Knæbandage meniskskade

Knæbandage ved meniskskade Cotex BASIC Meniscus

Knæbandage Menisk er specielt udviklet for meniskskade i knæleddet. Unik kompression og stabilitet ved meniskskade.
799 kr.
Læs mere

Fungerede perfekt!

Jeg har bestilt et specielt knæbind på siden her. Varen blev afsendt stort set med det samme og ankom til min postkasse efter ganske få dage. Beløbet blev først trukket efter, at jeg havde modtaget varen, så jeg følte mig meget tryg ved hele processen. Knæbindet var af høj kvalitet, og størrelsesangivelserne på siden passer. Gratis fragt - både tur og retur. Jeg har lige bestilt pronation-fodindlæg fra siden og glæder mig til at modtage dem.