Tennisalbue?

Tennisalbue er en betændelse, hvor musklen er fæstnet på albuens inderside. Tennisalbuen smerter på albuens inderside og forårsages af gentagne ensidige bevægelser i håndleddet. Årsagen til betændelsen skyldes ofte håndleddet og fingrenes bevægelse, men smerten og betændelsen sidder lokalt i fæstningen af musklen på albuens inderside. Årsagen til tennisalbue er ofte gentagne ensidige bevægelser, som medfører en overbelastning hvor musklerne er fæstnet – eks. golfsvinget, som ofte udføres hundrede af gange ved aktivitet og træning. Problemet kan i visse tilfælde optræde pludseligt med smerte og tit en lokal varmeøgning i muskelfæstningen, men kan også komme snigende hen ad vejen med først lokal ømhed som første tegn på tennisalbuen. Hvis de gentagne bevægelser nedsættes, opnås en effektiv aflastning, hvilket hjælper på betændelsestilstanden og helingen.
Et effektivt tennisalbuespænde modvirker bevægelser, som er årsag til problemet og mindsker muskelspændingen fra hånden og op til senens fæstning. I nogle tilfælde med en langvarig tennisalbue fungerer det bedst med at aflaste håndleddet med en håndledsbandage, som effektivt og omgående nedsætter håndleddets bevægelse, hvilket igen fungerer direkte smertelindrende på en øm tennisalbue.

This text has been reviewed by:

My name is Maja Nilsson and I am a certified physiotherapist by the National Board of Health and Welfare. I took my physiotherapist degree, specializing in behavioral medicine, at Mälardalen University. I am further educated with in OMT level 2, CSPT (certified Sports Physiotherapist), sports medicine, dry-needling & barbell rehabilitation. I run a sports injury clinic and work with sports teams.